Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

Conservarea cazanelor folosind FINEAMIN

Datorita condiţiilor particulare de funcţionare, în unele centrale electrice, o parte din cazane trebuie menţinute într-o stare “gata de pornire”.

În această perioadă, instalaţia necesită o protecţie eficientă împotriva coroziunii.

Tratamentul care va fi aplicat este adaptat la durata perioadei de oprire şi caracteristicile instalaţiei, pentru a menţine cazanul plin cu apă, în condiţii de operare.

Foarte important

Aceste instrucțiuni sunt valabile numai în cazul sistemelor tratate cu FINEAMIN pe o perioadă de minim 3-6 luni înainte de oprire. În toate cazurile de conservare a cazanelor în conditii umede, se recomandă recircularea apei cazanului cu o pompă pentru a asigura o curgere minimală în toate părţile cazanului (în special în toate ţevile). Pompa de recirculare trebuie să funcţioneze aproximativ 2-3 ore/zi. Pentru cazuri specifice, vă rugăm să ne contactaţi.

În orice caz, menţinerea cazanului sub presiune sau în circulaţie va ajuta la obţinerea rezultatelor optime.

Perioada de oprire:

De la 2 la 6 zile

Cazanul poate fi oprit fără a lua măsuri deosebite în prealabil.

Atunci când opririle se repetă frecvent, vă sfătuim să mențineți cazanul sub presiune.

Mai mult de 7 zile

–          Conservare uscată

Goliți cazanul atunci când este fierbinte și filmul protector FINEAMIN va fi eficient în evitarea coroziunii cauzată de condens.

–          Conservarea cazanelor păstrate sub presiune și în întregime pline

În acest caz, boilerele trebuie menţinute la o temperatură de mai mult de 100°C şi sub presiune. Excesul de poliamine nu trebuie crescut în comparaţie cu condiţiile normale atunci când cazanele sunt în funcţiune. La fiecare 2 săptămâni excesul de poliamine şi pH-ul trebuie măsurate şi, dacă este necesar, corectate. pH-ul minim dorit este de 9.5, iar excesul de poliamine mai mare de 5ppm. Când instalaţia este repornită, o purjă eficientă şi frecventă a boilerelor este necesară.

–          Conservarea cazanelor păstrate reci și în întregime pline

Cu 2 zile înainte de oprire, măriți rata de dozaj până la 20 ppm exces de poliamine și pH minim 9.5-10.5 în apa cazanului pentru cazanele cu ţevi de apă şi un pH minim de la 10.5 la 12 în apa boilerelor cu ţevi de foc. După oprire, umpleţi cazanul şi adăugați 0.5 litri oxygen scavenger volatil (ex: FINEAMIN 88 SCAV 25) pe m3 din volumul cazanului. La fiecare 2 săptămâni excesul de poliamine şi pH-ul trebuie măsurate şi, dacă este necesar, corectate. pH-ul minim dorit este de 9.5, iar excesul de poliamine mai mare de 5ppm. Când instalaţia este repornită, o purjă eficientă şi frecventă a boilerelor este necesară.

–          Conservarea cazanelor păstrate reci și gata de pornire (nivel normal)

Cu 2 zile înainte de oprire, măriți rata de dozaj până la 20 ppm exces de poliamine și pH minim 9.5-10.5 în apa cazanului pentru cazanele cu ţevi de apă şi un pH minim de la 10.5 la 12 în apa boilerelor cu ţevi de foc. După oprire, umpleţi cazanul şi adăugați 0.5 litri oxygen scavenger volatil (ex: FINEAMIN 88 SCAV 25) pe m3 din volumul cazanului. Recomandăm folosirea protecţiei cu azot pentru a umple partea de aburi a cazanului. La fiecare 2 săptămâni excesul de poliamine şi pH-ul trebuie măsurate şi, dacă este necesar, corectate. pH-ul minim dorit este de 9.5, iar excesul de poliamine mai mare de 5ppm. Când instalaţia este repornită, o purjă eficientă şi frecventă a boilerelor este necesară.

 

Oprire pentru mai mult de 6 luni

Pentru perioade lungi de conservare, se recomandă păstrarea cazanului gol, după ce a fost golit la cald, pentru a nu permite circulatia aerului in interiorul cazanului. Filmul de poliamine va proteja cazanul de condens.

Daca este necesară conservarea umedă, se recomandă pastrarea cazanului complet plin, cald sau cu circulație internă de apă.

 

Acolo unde este necesar, înainte de conservare, echipa FINEAMIN Romania va oferi asistență tehnică și instrucțiuni specifice instalației conservate.

Copyright Blue Neon