Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

Operarea Turbinei cu Fineamin

Curatarea online a unei turbine cu abur prin conversia dozajului la FINEAMIN
tratarea tevilor anticoroziune

Turbina cu abur 29 MW
 

  • Indepartarea depunerilor si depozitelor din turbina (ex. oxizi de fier, acid silicic etc.)
  • Imbunatatirea eficientei turbinei

Inainte de tratamentul cu produse Fineamin: Dupa tratarea turbinei impotriva depunerilor cu Fineamin:

palete turbina cu depozite
interior turbina fara poliamine

palete turbina fara depuneri

interior turbina poliamine

Influenta produselor FINEAMIN in cresterea eficientei turbinei:

Fara folosirea produselor FINEAMIN in sistemele cu apa-abur existente in centralele electrice poate aparea o faza de oxidare naturala a metalului, magnetita. Acesti oxizi pot forma un strat poros de o grosime de pana la 400 um si automat pot creste rezistenta la curgere. Acest fapt poate avea ca rezultat o eficienta totala scazuta a instalatiei si o reducere a puterii electrice a turbinelor cu abur.

Folosirea produselor FINEAMIN la tratarea apei ofera posibilitatea formarii unor straturi de magnetita mai stabile si mai compacte, ceea ce poate reduce rugozitatea suprafetelor si conduce la un flux al turbinei imbunatatit si automat la o eficienta crescuta a acesteia.

Combinatia patentata a anumitor poliamine si policarboxilati are atat efecte de curatare cat si de dispersie in instalatiile din sistemele cu abur. Prin urmare, in practica, depunerile din turbinele cu condensatie ar putea fi indepartate si presiunile din incapere ar putea fi micsorate, la fel ca avariile si opririle turbinei care ar putea fi astfel evitate.

Investigatiile facute de B&B-Agema, Aachen, au aratat prin analizele de senzitivitate o imbunatatire a eficientei turbinei cu 1.1 – 2.4 % si o crestere a eficientei centralei electrice cu 0.2 – 0.4 %, care se raporteaza la o crestere a energiei electrice cu 700 – 3000 kW pentru o instalatie cu abur dintr-o centrala electrica moderna.

Referinte:

Bibliografie: Dr. Ing. J. Lepers, Dr.-Ing. K. Kusterer (2003), B&B-AGEMA, Gesellschaft für Energietechnische Maschinen und Anlagen, Aachen, GmbH

curatare turbina cu abur

curatare turbina anticoroziune

turbina

Turbina cu abur 29 MW

Copyright Blue Neon