Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

Interzicerea hidrazinei prin REACH

hidrat de hidrazina_resizeHidratul de hidrazina este bine cunoscut ca un oxygen-scavenger, cel mai des intalnit agent reducator de oxigen folosit pentru tratarea apei in uzinele cu cazane cu abur.

hidrat de hidrazina periculos_resizeDin cauza propritatilor cancerigene ale hidrazinei, utilizarea si manipularea acestui produs, de aproape 30 de ani, au fost supuse unor reguli stricte de siguranta si unor limitari in folosire:

  • anumite echipamente de protectie impotriva acizilor pentru cei ce intra in contact cu produsul
  • depozite special amenajate pentru pericol de explozie.

 

Produs toxic pentru om si natura, cu efect cancerigen si poluant, deosebit de periculos datorita caracteristicilor acid si usor inflamabil, definit de catre Sistemul Global Armonizat (GHS) de clasificare şi etichetare al Naţiunilor Unite ca fiind periculos.

hidrat de hidrazina cancerigen_resizehidrat de hidrazina poluarea mediului_resizehidrat de hidrazina acid_resizehidrat de hidrazina inflamabil_resize

Hidrazina a fost clasificata in lista Regulamentelor Uniunii Europene REACH de candidati ca produs particular cancerigen si va fi probabil interzisa incepand cu sfarsitul anului 2013 si definitiv din 2015 in domeniul de tratare a sistemelor apa abur condesat si incalzirii districtuale (precum si in sistemele de racire inchise).

Programul FINEAMIN cu produse pentru tratarea apei cu aditivi pe baza de poliamine este o alternativa ecologica, mai mult decat potrivita pentru a inlocui hidrazina in tratarea apei din industrie. Produsele noastre sunt clasificate cu nivel de toxicitate scazut, nu contin hidrazina, levoxina sau derivati ai hidrazinei precum carbohidrazida. Nu necesita conditii sau echipamente speciale pentru depozitare si manipulare. Iar in ceea ce priveste protectia mediului, produsele FINEAMIN sunt degradabile in proportie de pana la 80%. Pentru mai multe detalii despre avantajele poliaminelor in raport cu hidrazina, exista un tabel comparativ pe pagina urmatoare: Fineamin vs hidrazina.

La folosirea lor in tratarea apei din sistemele de cartier de productie a apei calde si de baut, produsele FINEAMIN au fost clasificate ca inofensive.

La cerere va putem oferi o lista complexa de uzine, rafinarii, fabrici unde hidrazina a fost inlocuita cu FINEAMIN si respectiv rezultate ale analizelor / referinte care sa demonstreze calitatea ridicata a serviciilor si produselor noastre.

Va rugam sa ne contactati pentru orice informatii suplimentare privind inlocuirea hidrazinei cu tratamentul nostru pe baza de poliamine.

Copyright Blue Neon