Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

Incinerare / Cogenerare

turbina_cu_aburiTratamentul apei  cazanelor din industriile incineratoare, de termoficare si co-generatoare au adeseori similitudini cu industria energetica in zone precum calitatea apei de completare, controlul impuritatilor si tipul/mecanismul regimului de tratament chimic folosit.

Tratamentul apei cazanelor din aceste industrii necesita un grad ridicat de atentie asupra actiunii si performantelor programului de tratament chimic folosit, a componentelor care trebuiesc sa fie prezente in fazele de apa si abur, pasivarea tuturor metalelor in circuitul de abur  si de condensat sint de o importanta capitala , din moment ce fractia majora (adesea circa 90 – 95% din alimentarea cazanului este condensat), atari limitari ale chimiei ale chimiei conventionale si si ale produselor respective de degradare determina performanta tratamentului si corespondenta multor dintre produsele volatile existente in comert.

Orice instalatie trebuie sa tinda spre liniile directoare internationale prevazute, astfel ca sa se atinga cea mai buna protectie a sectiunilor supraincalzitorului, turbinei si condensatului. In conditiile functionarii normale si stabile , conductivitatea cationica a aburului trebuie mentinuta in mod ideal la 0,2 µS/cm. Din pacate, in multe instalatii, efectul combinat si cumulativ al impuritatilor organice prezente inerent in sursele de apa naturala susceptibile la schimbari sezoniere, produsele de degradare acida a multor tratamente chimice conventionale si poluarea cu uleiuri de proces , in plus fata de potentiala existenta a mecanismelor de coroziune – toate contribuind la un managementredus al calitatii aburului si a apei.

Produse folosite la curatarea depunerilor din instalatiile de incinerare (turnurile de spalare a gazelor arse): Helawax Hum. Mai multe informatii despre aplicarea acestui produs puteti afla pe urmatoarea pagina: Aplicatie Helawax Hum in instalatiile de incinerare.

Copyright Blue Neon