Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

FOREN 2018 – Forumul Energetic pentru Europa Centrala si de Est, Editia 14

FINEAMIN România a participat la FOREN 2018, un eveniment organizat de WEC Romanian National Committee,  cu sprijinul Guvernului României, sub conducerea World Energy Council (WEC) si suportul WEC Member Committees in Central and Eastern Europe.

La editia cu numarul 14, FOREN s-a axat pe principalele provocări, evoluții și oportunități ale industriei energiei din zona CEE pentru o dezvoltare sustenabilă.

Programul FOREN 2018 a inclus discursuri ale factorilor de decizie în domeniu și oameni de afaceri din zona CEE, mese rotunde cu ultimele realizări în domeniul energiei, evenimente speciale, sute de lucrări tehnice prezentate în cinci sesiuni de discuții, vizite tehnice și evenimente sociale.

FOREN 2018 a fost un eveniment de succes, oferind o analiză profundă a reginuii CEE în industria energetică, cu scopul de a contribui la dezvoltarea conceptului de educație continuă în domeniul energetic și de a crește conștientizarea rolului energiei în viața de zi cu zi.

Conferinta Abu Qir – Egipt

Între 19 si 21 septembrie 2017, FINEAMIN a participat la ediția nr 32 a conferinței pentru tehnologii de tratamentul apei organizată de compania Abu Qir în Alexandria, Egipt.

Abu Qir este una din cele mai mari companii de producție de îngrașăminte, fondată în 1975, lângă Alexandria, Egipt.

Ediția din 2017 a conferinței pentru tratamentul apei a cuprins teme privind tratamentul apei cazanelor și circuitelor de răcire, epurare, osmoză inversă și Zero Liquid Discharge.

Tehnologia FINEAMIN a făcut obiectul unei prezentări pentru a demonstra beneficiile obținute de clienți folosind acest tip de tratament al apei de cazan.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul conferinței: WTTC.

Simpozionul “Solutii, echipamente si tehnologii pentru incalzirea populatiei”, CHISINAU, 25-27 mai 2017

In perioada 25 – 27 mai 2017 FINEAMIN Romania va participa la Simpozionul “Solutii, echipamente si tehnologii pentru incalzirea populatiei”, editia a III-a, organizat de COGEN ROMANIA la Chisinau.

Va asteptam la simpozion si zona expozitionala.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul COGEN Romania.

Lucrarile prezentate in cadrul simpozionului vor adresa solutiile moderne de incalzire a populatiei in Europa si intreaga lume, solutii de cogenerare si eficientizare a productiei si consumului de energie termica.

Conferinta VGB CHEMISTRY IN POWER PLANTS 2016

Conferinta VGB 2016In perioada 26-27 octombrie 2016 vom participa la conferinta VGB “CHEMISTRY IN POWER PLANTS 2016 WITH TECHNICAL EXHIBITION”, organizata in Karlsruhe, Germania.

Va asteptam la standul nr. 29.

Pentru mai multe informatii despre conferinta vizitati site-ul VGB sau vedeti flyer-ul cu informatii complete.

A 52a Conferinta de Chimie incepe cu un raport al progresului chimiei in centrale electrice si viitoare provocari. Acestea includ economii la consumul de apa si o analiza critica a valorilor limita in chimia apei.Tratamentul apei este efectuat printr-un larg spectru de proceduri precum si masurari si analize online ale circuitului apa-abur.

Metode diferite ale procesului de tratament al apei sunt discutate si partial comparate.

Controlul managementului biologiei si biofilmului in circuitele de racire promite o crestere a eficientei.

Se va prezenta o experienta a testelor de mercur privind depunerea in apa si scrubber dar si in gazele de evacuare.

Interzicerea hidrazinei prin REACH

hidrat de hidrazina_resizeHidratul de hidrazina este bine cunoscut ca un oxygen-scavenger, cel mai des intalnit agent reducator de oxigen folosit pentru tratarea apei in uzinele cu cazane cu abur.

hidrat de hidrazina periculos_resizeDin cauza propritatilor cancerigene ale hidrazinei, utilizarea si manipularea acestui produs, de aproape 30 de ani, au fost supuse unor reguli stricte de siguranta si unor limitari in folosire:

  • anumite echipamente de protectie impotriva acizilor pentru cei ce intra in contact cu produsul
  • depozite special amenajate pentru pericol de explozie.

 

Produs toxic pentru om si natura, cu efect cancerigen si poluant, deosebit de periculos datorita caracteristicilor acid si usor inflamabil, definit de catre Sistemul Global Armonizat (GHS) de clasificare şi etichetare al Naţiunilor Unite ca fiind periculos.

hidrat de hidrazina cancerigen_resizehidrat de hidrazina poluarea mediului_resizehidrat de hidrazina acid_resizehidrat de hidrazina inflamabil_resize

Hidrazina a fost clasificata in lista Regulamentelor Uniunii Europene REACH de candidati ca produs particular cancerigen si va fi probabil interzisa incepand cu sfarsitul anului 2013 si definitiv din 2015 in domeniul de tratare a sistemelor apa abur condesat si incalzirii districtuale (precum si in sistemele de racire inchise).

Programul FINEAMIN cu produse pentru tratarea apei cu aditivi pe baza de poliamine este o alternativa ecologica, mai mult decat potrivita pentru a inlocui hidrazina in tratarea apei din industrie. Produsele noastre sunt clasificate cu nivel de toxicitate scazut, nu contin hidrazina, levoxina sau derivati ai hidrazinei precum carbohidrazida. Nu necesita conditii sau echipamente speciale pentru depozitare si manipulare. Iar in ceea ce priveste protectia mediului, produsele FINEAMIN sunt degradabile in proportie de pana la 80%. Pentru mai multe detalii despre avantajele poliaminelor in raport cu hidrazina, exista un tabel comparativ pe pagina urmatoare: Fineamin vs hidrazina.

La folosirea lor in tratarea apei din sistemele de cartier de productie a apei calde si de baut, produsele FINEAMIN au fost clasificate ca inofensive.

La cerere va putem oferi o lista complexa de uzine, rafinarii, fabrici unde hidrazina a fost inlocuita cu FINEAMIN si respectiv rezultate ale analizelor / referinte care sa demonstreze calitatea ridicata a serviciilor si produselor noastre.

Va rugam sa ne contactati pentru orice informatii suplimentare privind inlocuirea hidrazinei cu tratamentul nostru pe baza de poliamine.

Conferinta Nationala de Chimie

Intre 3 si 5 octombrie 2012 ne puteti vizita standul la a XXXII-a Conferinta Nationala de Chimie, organizata de Centrul de Cercetare Oltchim, Academia Romana – Sectia de Stiinte Chimice si Societatea de Chimie din Romania.

“Fineamin – produse organice pentru tratarea apei impotriva coroziunii tevilor.”