Contact
Telefon: +4 0744.763.559
Fax: +4 0351.170.326
Email: office@fineamin.ro
FINEAMIN Romania
Certificari ISO line 

Punerea in functiune / Conservarea cazanelor

Cea mai mare parte a noilor generatoare de abur sunt contaminate cu depuneri, oxizi de fier si grasimi din procesele de productie. La punerea in functie a generatorului de abur aceste substante pot cauza incrustatii, coroziune si o proasta functionare a uzinei. In special in turbinele din aval care sunt sensibile la poluare in abur.

Pentru a evita orice  daune ale instalatiei, tamburului boilerului si tuturor partilor purtatoare de apa este necesara spalarea chimica cu produse alcaline inainte de punerea in functiune a instalatiei respective.


In trecut, pentru astfel de spalari chimice, produsele conventionale folosite erau fosfat trisodic, soda caustica sau acid fluorhidric. Si, in special, folosirea sodei caustice a dus la numeroase daune ale instalatiilor, cauzate de folosire incorecta sau supradozaj.

Datorita valorilor limita pentru descarcarea apei de cazan in sistemul municipal de ape reziduale foarte stranse, aplicarea chimicalelor care cauzeaza un impact cat mai mic asupra mediului devine un aspect destul de important.

Cu produsele speciale FINEAMIN® va oferim o excelenta alternativa pentru curatarea instalatiilor cu cazane. Acestea sunt din ce in ce mai mult folosite cu succes de diversi producatori de cazane.

Modul patentat de functionare, usoara manipulare , inocuitatea toxicologica si ecologica a produselor FINEAMIN® si, nu in ultimul rand, procedura eficienta din punct de vedere al costurilor au condus la succesul tehnologiei  noastre.

Produsele sunt in conformitate cu experienta noatra si au fost create in raport cu specificatiile producatorilor de cazane, cele ale  “VGB Power Tech” si cele ale producatorilor de turbine. 

Avantaje asupra metodelor conventionale

(curatarea acida sau spalarea chimica folosind soda caustica sau fosfati)

  • O usoara manevrare a produselor FINEAMIN®
  • Efort mic pentru protectia in timpul folosirii (doar ochelari si manusi)
  • Nu exista reguli speciale pentru depozitare
  • Valorile limita pentru sistemele municipale de ape uzate pot fi atinse cu usurinta
  • O mai buna curatare a grasimilor, depunerilor si oxizilor ferici din instalatie printr-o combinatie speciala de poliamine si poliacrilati a suprafetei active
  • Crearea unui strat omogen, protector, de magnetita
  • Curatarea uzinei in timpul uscarii zidariei este posibila 
  • Puritatea aburului este atinsa mai repede datorita proceselor de purjare mult mai scurte, ducand la o economie semnificativa de timp si costuri
  • Reducerea perioadei in care  nu functioneaza permite, de asemenea, costuri mai mici de exploatare

Mai multe detalii gasiti pe pagina: PROCEDURA DE CONSERVARE CU FINEAMIN.

Copyright Blue Neon